75 miljard euro aan business kansen, maar dan moet je ze wel weten te vinden

24/7 overzicht van nieuwe aanbestedingen in de inbox en op het persoonlijke dashboard

 

TenderTracer is de nieuwe online dienst voor het MKB. TenderTracer biedt online en per mail laagdrempelig slimme toegang tot de stroom aan overheidsaanbestedingen die dagelijks worden gepubliceerd. Voor veel MKB-ondernemingen is het lastig hun weg te vinden in de talloze nieuwe en lopende aanbestedingen. Daardoor missen ze veel kansen om mee te dingen naar interessante opdrachten van overheidsinstellingen.

“TenderTracer helpt álle bedrijven hun weg te vinden in het oerwoud aan informatie om gericht te kunnen beslissen of een specifieke aanbesteding de tijd en moeite waard is.” 

“De meeste MKB-bedrijven hebben onvoldoende tijd en zin om uitvoerig naar aanbestedingen te speuren. Dat is jammer, want elke overheidsinstelling is verplicht om vanaf een drempelbedrag een aanbesteding uit te schrijven. In beginsel komt elke onderneming – klein of groot – in aanmerking mee te doen. Maar dan moet je wel weten of er wat bij zit.” Dat zegt Alex Couperus, met zijn bedrijf Grippr initiatiefnemer van TenderTracer. “Deelnemen aan aanbestedingen wordt als erg ingewikkeld gezien, waardoor in de praktijk alleen grote ondernemingen investeren in een aanbesteding.” 

Op het persoonlijke online dashboard TenderTracer.nl kunnen gebruikers 24/7 zien wat er aan aanbestedingen is geplaatst. Bovendien krijgen zij drie keer per week bericht over de nieuwste, voor hen relevante aanbestedingen. 

Kenmerken TenderTracer

  • 24/7 online beschikbaar
  • Uitgebreid zoeken mogelijk op basis van diverse criteria
  • Specifiek zoeken op basis van een voor iedere abonnee op basis van AI op maat gemaakte selectie
  • Geselecteerde aanbestedingen apart voor je neergezet
  • 3 keer per week overzicht van de recente selecties per e-mail
  • Concurrentieanalyse, wat hebben je concurrenten gewonnen?

“Indien gewenst, brengen wij het bedrijf in contact met adviseurs die kunnen helpen met het indienen van een aanbesteding”, zegt Couperus. “Maar dat is pure service; wij hebben daar geen zakelijk belang bij. Het gaat ons erom de gebruiker de tools te geven om zich te informeren. Wij gaan TenderTracer verder uitrollen in Europa. Want dit probleem speelt in alle landen.”

Bedrijven kunnen TenderTracer twee weken lang gratis uitproberen. Het abonnement kost daarna € 24,50 per maand. De dienst is maandelijks opzegbaar.

Kijk op www.tendertracer.nl voor meer informatie en voor het afsluiten van een proefabonnement. 

Over TenderTracer en Grippr

TenderTracer is een initiatief van Grippr, specialisten in Procurement. Grippr staat voor Grip on Procurement en Grip on Profit. Grippr levert interim inkoopprofessionals, adviseert over optimalisering van de inkoopfunctie en van de daadwerkelijke inkoop, en levert de inkoopsoftware om betere inkoop te borgen in de organisatie. De consultants van Grippr helpen bedrijven bovendien om complete inkoopprocessen te outsourcen en treedt daarbij op als Managed Procurement Services Provider. De Grippr-organisatie telt 45 consultants en beschikt over een uitgebreid netwerk van inkoop-professionals. 

Grippr is in 2021 en 2022 bekroond met de FD Gazelle Award.