6 veel voorkomende risico’s afgedekt

Eindhoven, 4 november 2019 – Vandaag lanceert IT Service Provider Valid de dienst O365 Backup. O365 Backup is een belangrijke aanvulling op de standaardprocedures van Microsoft op het gebied van beheer en backup van bestanden en data in Office365. O365 Backup helpt gebruikers van Office365 om de omgang met hun data op een hoger peil te brengen door zes risico’s op het gebied van datamanagement af te dekken.

“Microsoft back-upt de Office 365 data van haar gebruikers standaard voor maar 90 dagen. Veel organisaties weten dat niet. Dat kan tot verlies van data leiden, bijvoorbeeld als een medewerker bestanden in de digitale prullenbak doet. 90 dagen later zijn ze weg. Of als iemand uit dienst gaat en zijn account wordt afgesloten. Met Valid O365 Backup dekt elke organisatie dergelijke risico’s af.” Dat zegt Jeroen Baan, Business Developer bij Valid. “Het IT-team van elke organisatie moet nagaan welke bedrijfskritische data hoe lang toegankelijk moeten blijven, ook als ze in de cloud staan. Het verliezen van data die bewaard hadden moeten blijven, is in feite al een inbreuk op de AVG. Zo zijn er nog vijf risico’s die onze klanten met O365 Backup afdekken.”

De risico’s zijn: onduidelijk beheer bij hybride cloud scenario’s en migraties; per ongeluk wissen en daar te laat achter komen; hiaten en verwarring in retentiebeleid; interne beveiligingsrisico’s; externe beveiligingsrisico’s; niet naleven van wet- en regelgeving of bedrijfsbeleid.

Pay-as-you-go

Valid O365 Backup wordt volgens het ‘pay-as-you-go’ principe geleverd. Met transparante cost drivers: licentie per gebruiker, opslag en infrastructuur. De implementatie kan binnen één week geregeld zijn. De gebruiker heeft de volledige vrijheid om de diverse Office 365 onderdelen wel of niet op te nemen in de backup (Mail, Teams, Onedrive en SharePoint Online). Tevens is modulair aan te geven wat de gewenste retentie-periode moet zijn voor de diverse workloads, groepen of afdelingen. Hierdoor draagt de klant alleen de kosten voor de (wettelijke) zekerheid die wordt gewenst of vereist.

Webinar

Meer weten? Schrijf je hier in voor het webinar ‘Office365 gebruiken? Dek je in tegen dataverlies’ op 26 november – 10:00-10:45 uur.

Over Valid

Valid is een van de grotere ICT dienstverleners van Nederland. Valid helpt organisaties bij het optimaliseren en innoveren van hun business. Valid’s motto is Stay Ahead: we laten onze klanten vooroplopen. Dit doen wij met onze 300 professionals verspreid over ons hoofdkantoor in Eindhoven en vestigingen in Amsterdam en Maastricht, en dankzij onze dienstverlening op het gebied van IT Consultancy, Managed Services en Digital Business.

Kijk voor meer informatie over Valid en onze oplossingen op het gebied van data op www.valid.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter (@valid).